Ν. Σκορίνης: Απάντηση στις Κασσάνδρες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην οικονομία

Ν. Σκορίνης: Απάντηση στις Κασσάνδρες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην οικονομία

 «Οι αγορές σήμερα, μια μέρα μετά την ψήφιση των θετικών μέτρων από την κυβέρνηση, αντιδρούν πολύ θετικά, με τις αποδόσεις των ομολόγων να σημειώνουν πτώση από 2,5% έως 4,5% αποδεικνύοντας ότι η άνοδος των προηγούμενων ημερών δεν οφείλονταν στην ανακοίνωση των μέτρων, αλλά σε εξωτερικούς παράγοντες (Ιταλία, ΗΠΑ-Κίνα)» αναφέρει ο Ν. Σκορίνης

Ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε δήλωσή του:

Για άλλη μία φορά βιάστηκαν να προδικάσουν, κινδυνολογώντας και κάνοντας εκτίμηση πως κινδυνεύει ακόμα και η επίτευξη για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, εξ αιτίαςτης ψήφισης των επιπλέον θετικών μέτρων από την κυβέρνηση.

Πριν, όμως, κατακάτσει ο μπουχός των συγκεκριμένων ΜΜΕ που στηρίζουν τις δηλώσεις τους , (όταν δεν τις επιβάλουν ), ανακοινώθηκε ότι το Πρωτογενές πλεόνασμα τετραμήνου ανήλθε στο 1,461 δισ. Ευρώ, έναντι στόχου προϋπολογισμού για πρωτογενές έλλειμμα 670 εκατ. Ευρώ. Τα δε συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, ανήλθαν σε 17,145 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,403 δισ. ευρώ ή 8,9% έναντι του στόχου.

Οι αγορές σήμερα, μια μέρα μετά την ψήφιση των θετικών μέτρων από την κυβέρνηση, αντιδρούν πολύ θετικά, με τις αποδόσεις των ομολόγων να σημειώνουν πτώση από 2,5% έως 4,5% αποδεικνύοντας ότι η άνοδος των προηγούμενων ημερών δεν οφείλονταν στην ανακοίνωση των μέτρων, αλλά σε εξωτερικούς παράγοντες (Ιταλία, ΗΠΑ-ΚΙΝΑ).

Άλλη μία καταστροφολογία , όπως κι αυτή που προδίκαζε πως η αύξηση του κατώτερου μισθού που έγινε το Φεβρουάριο θα μειώσει τις θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τη μερική απασχόληση. Αντί αυτού, η αγορά έδωσε ιστορικό ρεκόρ το Μάρτιο με τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα, καταγράφοντας 48.880 νέες θέσεις εργασίας.

ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Παρακάτω το γράφημα με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που πέφτουν μία μόλις μέρα από την ψήφιση των επιπλέον θετικών μέτρων από την κυβέρνηση. (5ετες, 7ετες, 10ετες).

grafima

Πηγή: left.gr